19 Temmuz 2010 Pazartesi

araf



Elif Şafak'ın Araf'ı elimde bir süredir. Daha önce okumuştum ama bugün Hamarat Diva için Kağıt Helva'yı tanıtırken en sevdiği alıntıların Araf'tan olduğunu farkettim. Buraya da not düşeyim.

“Kendimdeki değişimi seyrediyorum. Aşık olmanın bir mucizeye inanmaya benzediğini düşünmeye başladım. Aşk da beklentiler ve inançlarla ilgili. İnsan kendisi için hala kurtuluş ümidi olduğuna ve günün birinde özel bir insanın bunu mümkün kılacağına inanıyor. Bir mucize özlemi değil mi bu? Bu dünyadan fazla bir şey beklememen gerektiğini bilsen de içindeki bir şey diretiyor işte… Umut etmeyi sürdürüyor… Sevdiğin kişinin bir gün seni seveceğini umut etmeyi.”

"Belki aşk sevgiliyi kazanmayı değil, kendini onda kaybetmeyi gerektirir. Kendini kaybettiğinde ve ego kuleni yıktığında, karşılığında sevilmişsin sevilmemişsin ne fark eder?"

"Birinin adını öğrenmek varlığının yarısını ele geçirmektir, gerisi parçalar ve ayrıntılardan ibarettir. Çocuklar bunu bilirler. Bir yabancı isimlerini sorduğunda içgüdüsel olarak söylemeyi reddetmeleri bundandır. Çocukken isimlerin gücünü idrak eder ama büyüdükçe unutuveririz."

bu da gecenin şarkısı olsun...



Pinhani - Sevmekten Usanmam[www.genckolik.net]
Yükleyen Gelincik_nzL. - Diğer müzik videolarına göz atın.

Hiç yorum yok: