ilk yoğurdumu yapmış bulunuyorum. Çido'nun verdiği tarifi yarım yamalak hatırladığımdan internette gezindim biraz. Her yerde başka tarif var. Ondan bundan karma bir tarifle yaptım dün gece yoğurdu.
Kısaca anlatayım. Yarım litre günlük sütü kaynat kaynat, tariflerde yazan serçe parmağını yakmayacak kıvama gelip gelmediğini kontrol etmek için iki kez kendi parmağını bi kez evdeki arkadaşının parmağını sok. Sütün gerekli ısıda olduğuna ikna olunca iki kaşık yoğurdu sütün içine koy. İşte bu yoğurdun katılması konusunda iki farklı ekol var. Birincisi yoğurdun süte karıştırılmasını ikincisi ise tabaka halinde konulması gerektiğini söylüyor. Bana ikinci ekolün açıklaması daha mantıklı geldiğinden öylece salladım sütün içine yoğurdu. Sonraaa heyecanlı bi bekleyiş. Sabah uyanır uyanmaz kavanozun başında bittim. Dışardan bakıldığında kıvamı iyi gözüküyordu. Heyecanla kavanozu açtım ve tadına baktım. Sonuç: ilk deneme için başarılı.
Bundan sonra kendi yoğurdumu kendim yapacağım sanırım. Pek keyifli ve pek leziz bişi:)
5 yorum:
okuması çok keyifli oldu benim için :D çünkü çocukluktan beri şahit olduğum bir şeydir. köyde kaldığımızdan sütümüzü kendimiz üretiriz tabi haliyle yoğurt, peynir, yağ gibi süt ürünlerini de kendimiz yaparız. ve gözümde canlandı o yoğurt yapma aşamaları:D annem de işte o el yakmayacak kıvama gelen süte yoğurt atıp karıştırır ve üzerine örter tencerenin. 2 saat filan sabit sıcaklıkta kalması gerekiyor sanırım. fazla durursa yoğurt suya gider (sulanır). yeni denemelerinde daha kıvamlı, lezzetli yoğurtlar yapman dileği ile sevgiler..
sağlıcakla kal :)
melos
küçük resimyapıştırma yerin mi yok benmi bulamadım
acaba küçük resim yapıştırma yeri ne demek die düşünüyorum bi süredir :)gerekli bişise ekleyeyim hemen:)
hay aksilik demek ki ben görememişim resmimi yapıştırdım ya, fark etmez.
tebriklerrr :D ellerine sağlıkkk.. :)
Yorum Gönder